fattar inget!

om någon är lite smartare än mig så får ni gärna hjälpa ;)
.
hur svarar man på komentarer utan att själv komentera inlägget?
.
och hur gör jag för att min bild ska visas på bloggen? typ profil bild, visningsbild eller vad man säger??
.
fattar inte riktigt de här skulle gärna ha en snygg design också men men..

Förlossningsberättelse del 2!

Tisdag 13 dec.
Som sagt vi hade fått gå ner till förlossningen. kl var nu runt elva-tolv, vet inte riktigt. Vi fick ett rum som skulle bli vårt. Jag fick sjukhusrock och sexiga nättrosor med en mega binda i. För nu skulle vattnet gå.. men först skulle barnmorskan väga och mäta ett nyfött barn så vi fick snällt vänta. Så vid halv ett kanske? Kom hon in och började gör hål på hinnorna. Så vattnet gick och väldigt vad mycket vätska det är !! Mitt i detta rinnande kommer de in med mat, nu skulle här ätas :) Vilket inte kändes så trevligt med all vätska som rann.. haha !!
.
Jag började så smått få en mensliknande känsla, men något mera hände inte. De skulle testa om det kanske räkte med att vattnet gick och att det sedan kom igång av sig självt men de gjorde det inte. Så vid halv 2 skulle jag tro klockan var fick jag ett värkstimulerande dropp, som ökades på var 20 minut..
.
Jag vet att jag efetr ett par timmar tänkte, när det började kännas mer än bara mensverk men ändå inte outhärligt, "gör det inte ondare än så här behöver man ju ingen bedövning när man föder barn" Men ojojoj vad fel man kan ha säger jag bara!!
.
Det bröjade göra ondare och ondare och efter några timmar kommer ju inte ihåg vad klockan var.. Så gjorde det så ont att jag ville ha n¨gon slags bedövning, vi började med lustgas och det var väldigt bra! Men man blev helt borta som en RIKTIG fylla, känner mig helt borta där ett tag har ingen tidsuppfattning alls eller hur länge det höll på... Men jag har hört att runt tio tiden trodde vi att nu måste det öppnat sig ganska mycket men ne.. bara 4 cm, SUCK!
.
Vi höll på med lustgasen i många timmar, men någon gång under kvällen fick jag en epidral mycket bra! Rekomenderar den starkt till alla som ska föda!! Först när vi ksulle sätta den fick vi ta ett blodprov eftersom jag var sjuk för att se om jag kunde ta en. 30 minuter senare fick vi svar att jag kunde ta en.. skönt. När narkos läkaren äntligen kommer får jag värk så vi får vänta tills den är över och under tiden ringer hans telefon att han måste skynda sig när till operation.. Så vi får vänta ytterligare ett tag.. och nu gör det hiskligt ont! Men tillslut kommer någon och jag är helt snurrig men när epidralen börjat värka kan jag släppa lustgasen för en stund och vara lite mer med igen.
.
Men snart börjar det göra väldigt ont med den också, så jag får ta till lustgasen igen. De undersökte flera gånger under kvällen om det hänt något, mätte hjärtljud och sånt jag hade många sladsar på mig.. De ändrade också droppet och vid något tillfälle säkte dom det eftersom jag fick för täta värkar.
.
När jag var öppen 8 cm började krystvärkarna, jag fick testa att trycka på.. Och det öppnade sig. Men värkarn var för svaga så jag fick inte trycka på för då skulle jag inte orka men det var väldigt svårt så lite tryckte man på ändå, det gick inte hålla i mot.
.
Och tillslut fick jag börja krysta, då tog de bort epidralen eftersom den ändå inte gjorde nytta längre då... En liten stund senare tog de bort lustgasen också för jag konsentrerade mig för mycket på den. det gjorde ont men var ändå skönt att nu är det nära !
.
Kl 04,03 kom vår son ut!! Vår fina son.
.
Pappa Henrik klippte navelsträngen och jag fick upp honom på magen, jag hade väntat mig ett gallskrikande barn länge men de gjorde inte vår kille så jag frågade barnmorskan "-Ska han inte skrika?!" och hpon svarade lungt att de har han ju gjort. Men ganska snart såg de bloddroppar på golvet och Lucas fick åka ut i akutrummet. Då hade han bara legat på mig någon minut. Henrik fick följa med. och jag blev sydd....
.
Snart kommer henrik tillbaka och berättade att det var från navelsträngen det hade blött och vår son mådde bara fint! Så han blev avtorkad och kom tillbaka ganska snart.
.
KAN berätta mer om de kommande dagarna en annan gång, lite i taget tar vi här.
.

Förlossningsberättelse del 1!

Tänkte att jag kan skriva om det jag minns. Ska till BM på onsdag på återbesök, kanske minns mer då så får kanske dela upp storyn i två delar ;)
.
Det hela började Onsdag 7 december, med ett vanligt besök hos Barnmorksan, Ann. Det var vad jag trodde i alla fall. Åkte i vilket vall som helst dit till den tiden jag hade tror det var runt 10.tiden, tog blodtryck, vilket visade på tok för högt!! Fick då göra ett urinprov och vila för att se om blodtrycket hade sjunkit..  Men ett nytt blodtryck togs aldrig, jag läckte så mycket protein (äggvita) att det var ett tydligt täcken på havandeskapsförgiftning. Hade också samlat på mig väldigt mycket vätska sista tiden vilket man också kan göra när man får denna sjukdom.
.
Ann ringde in till förlossningen och vi fick åka in direkt. (Som tr var var henrik med) Det kändes som allt gick i en himla fart. Och Ann frågade ad jag kände och tänkte på, och jag minns att de ända jag tänkte på var, mitt paket som skulle komma på posten med nya julgardiner och att katten var ute !!
.
Påvägen till KSS Stannade vi till hos mamma och berättade att vi skulle in till KSS, Hon tog mina nyklar och åkte och hämtade min kära katt!!
.
Vi kom in till förlossninge 2 timmar efter besöket hos BM tror jag. Där blev det undersökningar, urinprov, blodtrycksmätning osv. först urinrpov och blodtryck som visdade samma som hos Ann tidigar på dagen. Och sen tog de CTG kurva (heter det så så jag inte säger fel) som visade barnets hjärtljud och hur livmoderna arbetade. Ctg visade normalt och jag fick göra ett ultraljud dä'r de uppskattade bebisens vikt. Och de kände efter iafll jag var redo för förlossning, vilket jag inte var... Så vi fick gå upp till antenetalavd.
.
På avdelningen fick jag ett eget rum där även henrik fick stanna kvar!! JAg fick gå på toa, ut i matsalen och ta en dusch. Det var vad jag fick göra.. Annars skulle jag ligga i sängen och vila, vila och vila. Det varen jobbig kännsla att vara i händerna på någon annan och inte veta vad som skulle hända. det fortsattes att ta blodtryck och jag fick samla urin till en urinodling under 24 timmar. Mamma pappa och min bror kom på besök på kvällen också.
.
Torsdag 8 dec.
Urinen visade fortfarande att jag läkte urin och blodtrycket svajade upp och ner. det hade gått ner lite. Men något mer än CTG mätningar och blodtrycksmätning hände inte under denna dag. Henrik åkte i väg och jobbade några timmar och jag kände mig så ensam!! Och då kom min mamma in till mig en stund med lite filmer innan hon också skulle jobba. Och jag fick fortsätta vila. En läkare kom in och talade om att jag kunde få åka rullstol till caffeterian och så, men dp kände jga mig ännu sjukare så det villa jag inte!!
.
Fredag 9 dec.
Blodtryck och ctg mätningar.. och såklart vila! Men idag kom en läkare in och berättade att jag kunde få åka på permis över helgen om jag lovade vila och ringa om något förändrades. och göra en ny urinsamling söndag-måndag. Han sa också att om det inte blivit värre skulle jag skrivas ut på måndagen och blev det värre skulle det bli förlossning. Så vi åkte hem med hoppet om en bebis på måndag.
.
Lördag 10 dec.
Idag hade vi bestämt med några vänner att baka julgodis och ha julmys. Men efyersom jag var sjuk kom jag å henrik senare och var med och åt mat umgicks på kvällen en stund bara. Annars var det lungt.
.
Söndag 11 dec.
Fick besök av Malin, Rickard, Bella och Robin. VI fikade och pratade och vi breättade vad som hände och hade hänt. (de viste ju att vi var på KSS och så) Annars hände inget mer än att jag samlade urin..
.
Måndag 12 dec.
Dagen då jag trodde fast ändå inte trodde jag skulle bli mamma...
Vi kommer in till avd, och INGET mer än att kolla urinen görs, denhade stigit så nu var det sjukhus sängen som gällde och jag fick gå på toa, äta och duscha igen. Kändes som ett fängelse, fast man inte gjort något. Och läkaren sa att min modertapp fortfarande vra omogen men hon kände aldrig efter. och att klockan var för mycket för förlossning... (11-12 någontingn vad kl på fm.) Men att på tisdag blir det förlossning om det inte är fullt eller så. eller iaf förberedning för förlossning. Att de ev skulle lägga en gel i slidan som gjode att livmodern mognade snabbare men att detta ändå kunde ta några dagar och de berättade om andra allternativ.
.
Tisdag 13 dec.
På morgonen gjordes ctg kurva igen, blodtryck och en undersökning för att se hur omogen livmodern var.. MEN jag hade istället börjat uppna mig till 3cm. Och vi fick paka ihop våra grejer och gå till förlossningen. där det skulle bli dropp eftersom min livmoder nu var mogen. ..
.
Fortsättning följer, ska iväg på Babycafé nu!

En röd panda, och ett ner spytt bröst!

Ja, testade att sola igen efter ca 1 år.. när jga bokjade frågade hon i kassan om jag tålde solen, ch jag svarade att de brukar gå bra... hm....  Där fick jag för det !! för idag ser jag ut som en röd panda!! Har aldrig i mitt 20 (snart 21) åriga liv fått solbränna efter de där "kopparna" man lägger för ögonen.. men igår fick jag det!! Och kinderna nästan pannan är röda som en tomat ! Trodde de röda skulle lagt sg till idag men inte då... typiskt ! Men de är väl bara att skratta åt det ;)
.
Idag har vi inte gjort så mycket.. Har gjort klart inbjudningskorten till Lucas dop. blev ganska nöjd ;) Kan ju bjuda på en bild senare när jag skickat iväg dem. Enkla men helt okej! Är ju ett tag kvar till dopet men jag hade sån lust att pysla lite.
.
Har badat men så underbara lilla son som spydde ner hela sig och sin mamma mellan tuttarna, gott med mat men i lagom mängd kanske ;) Men var nog skönt att bada. Nu liggaer han ren och fin å babysittern och sover. Sötnosen! Och jag ska gå å göra lite nytta!
.
Puss och hej trevlig helg! (rimmade vist inte riktigt men ändå ;)

Drömmen om ett barn..

Var det någon som säg det programmet eller barn till varje pris? Satt just och kollade in två av "deltagarna"s bloggar.. Vet inte riktigt hur jag ska skriva men de måste vara väldigt jobbigt.. Att vilja ha ett barn så mcyekt och först kan man inte få barn å så smälta det.. Sen ställer man sig i kö för adoption och får vänta ytterligare flera år. Hoppas att de får sina efterlängtade barn snart !
.
Och vad glad jag är över att vi fått vårt underbara barn. Att jag (vi) kunde bli gravid! Att jag fick uppleva det. Att något rör sig i min mage. Se något bli större. få alla frågor om "vad tror du det blir?" osv, få  ora sig lite, få ha smärtan när den kom ut. å få upp den kladdiga underbara lilla människa på magen <3

Hus/lägenhet

satt precis och kollade på bilderna från lägenheten och känner att jag saknar den lite.. Vist de funkar å bo i hus och blir säkert skönt till sommaren... men de är ju bara vardagsrummet och snart toan som är iordning... men allt blirså dyrt i huset... nu msåte vi ju betala allt själva i lägenheten var ju toan redan i ordning som exempel.. plus att det var nära till allt. Man behövde inte ta bilne till affären, man kunde gå ut och gå i samhället (vilket passar mig mycket bättre) Men får hoppas de nya ägarna tar väl hand om vår lägenhet ;) och att jag inte kommer sakna samhället för mycket.....
.
.
En bild på min söta son<3<3<3

Trött igår..

Hade två nätter med väldigt lite sömn... vilket gjorde oss bägge två på dåligt humör.... Men i natt fick vi sova väldigt skönt !! Gick upp runt halv elva.. efter lite mys i sängen med min fina lilla familj. Allihop var samlade inklusive katten :) Och efter frukosten hade vi en liten gnällig pojk här... Som troligen var väldigt trött. för efter en promenad i skogen vid två tiden somnade han in och sover så gott än.. med en lite matpaus bara. Ochj jag har hunnit laga mat, tvätt och nu står en kaka i ugnen... Vet inte riktigt vad jag ska skriva mera.. Mina Jeans gick på igen HAPPY!! och vågen visade -2kg och midjemåttet -3 cm på en vecka... Går bra de här. Metoden heter AMMA!!!
Är så dålig på att lagga in nya foton på datorn..... skärpning på mig ;)

Tråkigt..

Vad tråkigt de är när man får komentarer som "väx upp och bli en riktigt flicka..." Bara för att man råkar hata skogen och inte gillar att gå i den själv. DU viste om det, att jag inte gillar skogen!! Men jag gick med på att flytta utanför samhället närmare skogen, mycket för din skull.. för jag viste att du inte ville bo i samhället och att vi aldrig skulle komma överens.. Du lovade också att följa med mig ut på promenader men hur ofta och långt är det..??? Känner mig smått begrensad. Men varför har ag så svårt att säga det?! Kanske är det att jag inte vill göra dig besviken? Men när man då får höra en sån komentar känns det fruktansvärt trist och ledsamt.. VÄx upp själv och sluta va så jävla folkskygg!!!!! Önskar jag kunde säga dettta ag skriver till dig..

Lite blandat inlägg....

För 4 veckor sedan låg jag på BB och hade det lite ont här och var med en väldigt fin son, min son ! :) För idag blir han redan 4 veckor.. 1 månad på lördag.. Vad tiden går fort ! Nästan för fort och växer gör han också... (: Jag och Henrik har varit ihop i exakt 3år och 7månader också idag.. inte för man brukar komma ihåg månader längre men en kul grej ;) Fick faktiskt räkna efter hur länge de faktiskt blev om jag ska vara ärlig.. haha !!!
.
Fick papper om dop idag också... Där vi fick ett lång brev om att församlingen ville vara med å välkommna det nya barnet så därför hade de dop och gudstjänst... men om man bara vill ha själva dopet går inte dte??? Någon som vet? Jag är inte speciellt kyrklig av mig haha. Men vill ändå ha ett dop mest för att de är fint och hör till lite tycker jag... Men jag vill inte ha en lång gudstjänst.... Ett lagon snabbt dop där det BARA handlar om själva döpandet och skippar allt annat vad man nu gör på en vanligt gudstjänst.. men de kanske inte går.. Aja... Annars har jag funderat en hel del.. Och jag tror vi kommit fram vill Vem/vilka som ska få vara faddrar till lille Lucas.. men då vi inte frågat än tänker jag inte avslöja något. :)
.
Nu blir det snart besök av mamma, pappa, simon, svärmor och svärfar..
.
På återseende Tjohejs!
.
Tycker kusinbilden är lite charmig !!

2011- ett hädelserikt år !

Tänkt göra en sumering av 2011, vad har hänt egentligen? (Vi får se hur långt jag hinner.. Har en liten skrutteplutt som grymtar från Babysittern...)
.
Januari
Vad jag kan minnas hände det inget speciellt under denna månad. Vi hade varit förlovade i 1 år den 1/1-11. Men det är allt speciellt jag kan komma på!
.
Februari.
Under de två första månaderna verkar faktiskt inget speciellt hända... Och inte har jag kvar almenakan heller så jag kan tjuvkika... Men jag tror jag började jobba som vikarie på Killingen under Februari.. men är inte helt säker men skulle tro det. :)
.
Mars.
Jag fyllde 20 år!
Och vi (jag å Henrik) var i fjällen med mamma, pappa, Simon, Lena, Stefan, Ida och Arvid. Roligt med fjällen, kommer nog sakna det i vår, eftersom vi brukar åka dit.. :)
Någon gång i slutet av denna månad eller möjligen nästa måste jag blivit gravid också...
.
April.
Om jag belv gravid i Mars eller April vet jag ju som sagt inte.. Men den var den 28 april 2011 som jag fick veta att något växte i min mage !
Prövotiden för mitt körkort tog slut ;)
.
Maj.
Min bror fyllde 18 och tog körkort.. så med min lillebror i bil för första gången... kändes himla skumt! :D Men roligt för honom !
.
Juni.
Sommarjobbade för det mesta ;)
.
Juli.
Första ultraljudet gjordes, visade att vi bara var i v 15 ist för v17 som vi trodde.. Men fick iaf se vårt lilla pyre för första gången ! Himla roligt!!!
Augusti.
Andra ultraljudet gjordes. och vi fick nytt BF. Från 22 dec. Till 30 december...
Var i London några dagar med fina vänner !
Något mer som hände..? hm? Inte vad jag mins...
.
September.
September, september.....? Ne.. hände nog faktiskt inget under september.. inte som jag minns... Magen växte och det började sakta men säkert att närma sig....
Oktober.
Fick åka till ullared och Ikea och köpa saker till bebisens ankomst. Blev en hel del inköpt. och det var väldigt roligt.. Vi började också titta efter hus...
.
November.
Köpte ett hus ! Fick tillgång den 14 november vill jag minnas..? Tapetserade om i vardagsrummet och började flytta in... Vi hade nog flyttat (i stort sett..) färdigt sista helgen i månaden.. och fick lägenheten såld, lätt som en plätt! :)
(har tyvärr inte blivit någon bild på huset..)
.
December.
Den mest händelserika månaden under året..
8/12- Bm besök som resulterade i havandeskapsförgiftning och resa till KSS. Blev inlagd.. fick över helgen åka hem på permis. Mycket skönt! Med en förhoppning om igångsättning på måndagen den 12. Som de hade sagt på Fredagen innan vi åkte hem om värderna inte blivit bättre..
Kommer in igen på månaden och mycket riktigt.. ännu sämmre värden.. men igångsättning..? NEJ:: Stor besvikelse.. Får istället veta att dagen därpå kommer det förmodligen sättas igång.. (13/12) Men vågar inte hoppas på för mycket...
Men den 13 blir vi igång satta.... vod tolv tiden får vi gå ner till förlossningen... (beskriver den en annan dag) och kl 04,03 den 14 december är vår son ute, Lucas. :D :D
Åker hem den 16 och har BB vård i hemmet. Återbesök på måndagen den 19? Med tron om att jag ska hinna julhandla efter åt.. men icke sa nicke... Lucas har gulsot.. Solning på neonetalavd. 24 timmar.. sen en lååång väntan på utskrivningn men de 21 fick vi åka hem och har sedan dess varit hemma. Skönt !
Firade jul, min första jul som inte firas med mamma, pappa och simon.. Eller var hs dem på fm.. men på kvällen var vi hos henriks föräldrar.. :) 
Mycket besökande har vi haft också som var nyfikna på vår skatt...
Nyåret firades in hemma hos oss.. med mamma och pappa.. 3 rätters åts. Mycket gott ! Mamma lagade för rätt, jag efter rätt och middagen skulle göras ihop.. dock ville Lucas ha min uppmärksamhet under denna tid så var mest mamma som stog för den maten också ;) åt mat, myste med Lucas, spelade spel och skåla in det nya året!
.
Gott nytt 2012 allihopa !
RSS 2.0
RSS 2.0