Är han inte lite fin?

Är han inte lite snygg eller fin, eller är det bara jag? ;)

Städa....

Ja att städa med en "hjälpande" bebis är inte det lättaste ska gudarna veta... Känns inte som jag får något gjort för hela tiden måste jag kolla vart han är, om han stoppar något i munnen, plocka ur diskmaskinen är ju bara att glömma.. Antingen en som ska smaka och slänga ur all smutsig disk eller så en skrikande bebis i matstol... NejTack ! Och när H kommer från jobbet ska han "Jag ska bara... eller Men jag hade tänkt.... eller detta måste bli gjort...." När prioriteras "Att få städa utan avbrott?!" Ibland kan jag gilla att städa.. Skön känsla när det blir klart. Men jag HATAR att avbryta när jag fått energi till storstädning... Men eftersom jag alltid ska fixa "mina måsten" med Lucas så H får göra sina i fred så blir detta aldrig gjort... Nu är det inte så att jag inte vill vara med Lucas för självklart vill jag det !! Men ibland vill jag få städa som exempel utan att någon ska avbryta eller utan att jag ska känna mig stressad... Ofta blir det ja, men först SKA jag städa så blir det damsugning, av torkning av tvbord och städning av toa.. Aldrig storstädning!!

Kan inte släppa det...

Kan inte släppa tankarna kring Rasmus, Benjamin och de andra. Tycker alla borde titta på den, ge den en chans och tänka igenom vad man tyckt. Själv har jag helt ändrat åsikt. Förut tyckte jag att "dom får vara bögar/lebbar man inte i närheten av mig." Men alla människor har rätt att vara kära och visa din kärlek. det behöver intr överdrivas. Men jag vill inte se Han och Hon för intima heller så de är ju bra med den saken!! Kärlek är något fint. Något alla människor är värda. Om det så är Han och Han, Hon och Hon eller Han och Hon. Tycker också vi borde lära oss mer om HIV och AIDS precis som man pratar om andra sjukdommar så även denna. Varför är de så tabu fortfarande? För att vi är rädda. och vi ska tänka efter vad vi gör. Men KUNSKAP OM saker behöver vi ha... Hur de har varit, hur de har blivit. "Man får inte leva om sitt liv. / Paul" ...Så lev det liv ni vill leva! :)

Torka aldrig tårar utan handskar

Hur många har sett den serien? Jag tycker faktiskt den är riktigt se värd. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är jag gillar men något är det. :) Den är hemsk, men samtidigt bra. Man får sig även en liten tanke ställare kan jag tycka.
 
Sen tycker jag han Rasmus (Adam pålsson) är lite snygg.... Vet inte alls varför, kanske är det för att jag tycker synd om. (Och han var hetro i verkligheten var jag tvungen att kolla upp nu.) Så tycker han gör ett bra jobb. För som jag har förstått av många killar skulle de nog aldrig kunna göra det han gör i den serien så ett bra jobb tycker jag han gör.  För tydligen spelade han även i Himlen är oskyldigt blå. Men där är han ju ganska elak mot sin kompis i sin roll så där gör han sig inte snygg. Så de är nog detta Tycka synd om hjärta som säger att han är lite fin i den serien.... haha !!
 
 

sjukling och tänder.

Lillfis är jätte snuvig och hostig. samtidigt som tänderna kommer. Två nysprukna och två på g ut.... ingen rolig natt för oss... han sov från 20-03 sen var han vaken till runt fem... jätte kul! Och vaknade igen kl sju. Nu var de dags för middagslurern men han sov 40 minuter och nu skriker han :( (tro inte att jag skiter i honom. vi kör faberesch eller hur de stavas.... då han inte somnar i knät osv) H tycker dessutom vi ska sova bara en gång per dag och då är 40 minuter på tok för kort!! Men idag verkar inget riktigt funka.. så har inte blivit mycket gjort här idag. :/ Snart ska jag iaf simma med Malin och Amanda och lämnar pojkarna själva.

Vår vecka...

Måndag: Badade vi på Arena badet. Lucas tycke det var väldigt kul och jag tyckte det var så mysigt att se vår prins så glad i vattnet. Verkligen mysigt att bada med sitt barn ! 
Tisdag: Frukost med Johanna och lilla Siri på Hembageriet. Blev en promenad efter det. Innan vi tog oss hem till oss för fika och Lunch. 
Onsdag: Tog vi en promenad med familjecentralen spindeln. VArje onsdag har de barnvagnspromenad. Och denna vecka fick man en stegräknare mm för att de var hälsovecka. De bjöds även på smörgås och dricka efteråt. Tidningen var där och tog kort. En på oss allihopa med barnvagn och ett ensam kort på Lucas som hamnade på första sidan ! <3 
Torsdag: På proenaden igår bestämde jag och några mammor till att vi skulle gå även idag. Men först ville vi vara med på Spindels buffe. Så hade lagat en enkel pastaghratäng, smidig vardagsmat för både vuxen och barn. Efter maten, tog vi våra barn och gick promenad, inget höjdar väder men en skön promenad ändå. Sedan var det som vanligt babycafe med sångstund. Vi hade även fått BVC tid i samband med cafet. Så nu är vår prins 74,5 cm (4 cm längre än sist) och 11.4 kg tung. En riktig liten tjockis :) <3 
 
Ne nu ska jag bada bebis innan välling och kvällsmys! 
 

Tänkte börja två nya kategorier...

Har fått tillbaka lite lust att skriva men vet inte riktigt om vad och inte alltid att tiden finns. men bestämde precis nu att jag ska börja med två nya kategorier, Mat recept och Kak-/efterätt recept.

Inte för jag är jätte duktig på det där med att laga mat, men ibland har man ju bara dålig insperation och då kanske jag kan hjälpa någon :) just nu på hösten är jag inne i detta med "gammaldags mat" (om man kan kalla det så?!) Som idag blir det köttgryta med kokt potatis, men är lika god med ris! Sån mat är ofta sånt som glöms bort för det verkar krångligt. men de är super lätt. De bara tar en stund pga lång kokningstid. Två andra långkok som jag gillar är porterstek och lövbiffrollader. Men dem delar jag med mig av en annan dag ! 

Delar med mig av receptet här:

Köttgryta


ca 1½ kg fläskkaré (grytbitar)

1 gul lök

vegeta (allround krydda)

peppar

2 msk kalvfond/1½ köttbuljong

2 msk soja

5 dl vatten

2 dl grädde

1 tsk sambal oelek

maizena

 Gör så här:

Skär grytbitarna i den storlek som önskas.

Bryn köttet i omgångar med lite vegeta och peppar.

Lägg över i en gryta.

Hacka löken och bryn den och lägg sedan över i grytan.

Tillsätt fond, soja och vatten.

Låt köttet småkoka tills det blir mört ca 1½ timme under lock.

Tillsätt grädde och smaka av med sambal oelek.

Red av med lite maizena.

Servera med ris/potatis och sallad.


(Tog bilden från där jag hittade receptet)

Renovering

Idag fick vi gmmla ritningr på huset.. och kom på en ny lösning hur vi skulle kunna få till ett extra sovrum den iden har vi aldrig tänkt på. men nu när jg gått och funderat några timmar hr jag insett att det nog kommer bli riktigt bra. men kommer bli en hel del jobb. vilket jag inte räknar med... för nu är jg redn i inredningsfsen... och vi behöver inte ens ett sovrum till just nu haha!!
RSS 2.0
RSS 2.0