vuxen poäng!

Igår blev de lussebullebak!! Gjirde saffransbullar med smör,socker, vanljsocker och mandelmassa som fyllning. MUNSIGT! kan försöka hinna lägga in recept en dag.. Idag gjorde jag julköttbullar till vår lilla jullunch vi ska äta innan vi åker till mamma och pappa på julafton! Dom hade 4,5/5 i poäng så hoppas de blir goda!! Kan slänga in recept på dem med en dag. :) ddde bliv vuxen poäng där tycker jag. Men nu ska jag slänga på en tvätt. förövrigt längtar jag efter advent och jul nu. så mysigt. snön och kylan är också välkommen. så trist med detta gråa regniga skitväder!

syskonsittsen-länk

Sp här ser syskonsittsen ut. försökte få en bild men fatta inte hur jag gjorde med mobilen... så får lägga in länken så får ni se. då många verkar missuppfatta detta med ståbräda... men de är felfelfel. http://www.google.se/search?hl=sv&tbo=d&site=webhp&tbm=isch&source=hp&q=emmaljunga+syskonsits&oq=&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.41l3.0.0.0.5158.2.0.0.2.2.0.0.0..0.0.crnk_cprob..0.0...1.&biw=320&bih=508&sei=NJuuUMPaNuiE4gST3oHABQ#i=0
 

Vagn och åter vagn....

Köpte ny vagn (igen) till Lucas. :) Vist känns de lite onödigt måste jag erkänna men kul samtidigt. :) Hade ju redan två. .. Vi skippar dubbelvagn.. då jag funderat lite och pratat med folk så verkar de fleste "inte klara sig utan" eftersom de ska till dagis handla osv.. Men jag MÅSTE TA BILEN när jag ska lämna på dagis eller handla lite mjölk... Och här ute på vishan går jag ju nästan aldrig på promenad själv. Kan hände någon gång då jag har sällskap av någon men annars går jag mina promenader inne i sammhället vilket jag kan tänka mig att jag kommer göra när jag ändå lämnar Lucas på dagis. Sen har vi två av fem dagar jag kommer vara själv med två barn.. men frgan är ju vad man kommer göra då? Kanske inte ta långpromenader eller åka till stan? Men skulle man vilja de så ska vi köpa en syskonsits att sätta på vår barnvagn så man kan gå med bägge samtidigt om man vill eller måste. Annars lät det som de ändå var smidigare med var sin vagn än en dubbel när man går båda två med var sitt barn. Eller åker till stan. :) Men så har vi ju tre... och då tänker jag att om något år (efter att bebis är född) kommer lucas förmodligen inte sova middag längre och då räcker de ju med en som går att ha liggläge och en endast i sittläge. Så kan vi sälja barnvagnen... Kanske inte får många kr för den då den kommer ha några år på nacken men kanske någon krona... 
 
Denna blev det. :)
 

glad. stolt. lycklig.

Känner att de är läge idag och bara skriva hur glad stolt och lycklig jag är. varit en super trevlig helg med fina vänner och fina släktingar. och god mat. så otroligt glad att vi har dessa människor i vår närhet och såklart andra där ute också. och sen är jag så grymt stolt över min pojk. var nog längesen jag var såhär stolt över honom. (låter hemskt, är ju alltid de. men idag är de något extra, precis som när han föddes) vill visa honom för hela världen, HAN HAR TAGIG SINA FÖRSTA STEG!! MIN FINA FINA KILLE!!<3<3<3<3<3

jag svarar på några till......

Hur gamla är ni, du och din kille? Nu är vi 21 och 23. Kommer vara 22 och 24

Hur fick du beskedet att du var gravid? Kände det på mig... och fick ingen mens.

Vilken vecka var du i då? Vecka 4 eller 5 tror jag..

Hur reagerade du när gravtestet var positivt? Världens tråkigaste svar men kände inte så mycket just då..

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid? Vi gjorde det ihop och då testet var väldigt svagt bad jag honom bara titta på det. För att se vad han såg.  

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid? jätte fort!!!


Var du orolig för missfall?
 Nej inte speciellt.

Vem i er närhet fick veta nyheten först? Svägerskorna, Johanna och Pernilla 

Hur gick ni ut med det officiellt? Först berättade vi för släkt och vänner. och när ultraljudet var gjort la vi ut det på fb. 

Känner du dig redo att bli mamma? jo. Är det ju redan 

Hur känns det att ha en bebis i magen? Känns även denna gång lite overkligt även fast jag haft det än gång. Men samtidigt mysigt. 

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten? Än bara några kg. 

Cravings? Kakor och är grymt sugen på Öl. fast jag egentligen inte ens gillar de. Och kan ju inte dricka de heller. Har bara luktat på det.. MMMM Juvligt! får köpa mig alkoholfri :) 

Gravidkrämpor? Ont i ryggen !! :@

Har ni planerat några namn? Ne, de har vi inte. Jag gillar Alicia om de blir en tjej.. men får nog även denna gång se vad "det ser ut som" Men om de blir en tjej ska den hete Linnea i andra namn. Blir de en kille vet jag inte alls. :) Har egentligen inte tänkt så mycket på namn. Lucas fick ju ett vi aldrig tänkt på innan så blir nog så även denna gång. :)

Hade ni lätt för att komma överens om namnen? Ja

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke? Vi tror på flicka denna gång. men spelar ingen roll. 

Hur länge ska du vara mammaledig? Får vi se. 

Ska ni dela på föräldraledigheten? Ja, de skulle jag tro. :)

När är bebisen beräknad att komma? Hen är beräknad till 22/4-13

Barnmat! från 6 månader.

Lagade precis en satts med barnmat. Så tänkte att även det kan få finnas med här. Jag tog,
2 Kycklingbröst
4 ganska stora potatisar
4 halvstora morötter
1 vitlöks klyfta
ca 5-10 cm purjolök
Hackad persilja ca 1 msk
ca 0,5-1 msk chilisås
och koka i vatten

Gör såhär:
Skala morötter och potatis och dela i bitar, dela kycklingen, hacka purjolöken och vitlöken, tillsätt resten, lägg i en gryta. Häll över vatten så de täcker alltihopa. Koka tills kycklingen är genomkokt och potatisen och morötterna mjuka. Häll av vatten i en skål så det inte blir så mycket vatten kvar. Bättre att hälla på mer om de behövs än att få en för lös konsistens. Mixa!!

Billd: Maten okokt i grytan.
Bild: färdiga lådor.

varför denna stress och jämnföran?!

Varför sitter vi mammor och jämnför våra barn hela tiden.. jo såklart för de är det bästa vi har. Men varför "mäts de hur bra manma du är" genom vilken vagn du kör, vilka kläder du har, hur uppdaterad du kan vara, hur fint mammaledigheten är? Hur underbart ni fått det osv osv. Ne ibland bara jag känner att jag blir lite irriterad på hur vi beter oss och håller på. För mitt barn är ju jag den bästa mamman och för något annat barn är den mamman bäst. oavsett om jag har ärvda kläder eller kläder från pop... och vist, livet är underbarnt med barn.. MEN glöm inte (!) så är det inte alltid. om livet som mamma är som en dans på rosor får man komma ihåg att rosor också har taggar. Nu låter jag kanske negativ och som jag inte gillar mitt liv som mamma. Men självklart gör jag de och min son är de bästa jag har. Men vi behöver inte alltid måla upp en "så levde vi lyckliga i alla våra skrutiga dagar livs saga"? Kanske inte alls får fram mitt syfte i detta inlägg.. Jaja lättare att förklara face to face. Men skit samma. alla (de flesta) är bra mammor oavsett vilken vagn du kör, vilka kläder du har, om du gått ner allt efter förlossning, om du är social av dig eller trivs bäst hemma. Bara ditt barn är torr, ren, mätt, glad och nöjd och allt dedäringa ;)

Uppdate.

Ja det har inte hänt överdrivet mycket kan jag inte säga.. Lucas har fått dagisplats. Så han börjar inskolning den 18 februari, vart tog min lilla kille vägen egentligen?! Han har blivit stor! Tänder blir det bara fler och fler utav, nu har han  två uppe och 4 nere. Och bara ca 1 månad kvar till 1 årsdagen. Vart hundan tog tiden vägen? Jag hänger verkligen inte med, det går fruktansvärt fort! Ett helt år snart... Och i April (vad de verkar som nu) ska han bli storebror ! <3 Hade inte tänkt skriva något om det fören efter rul, men de är på fredag.. och så många vet redan så.. Men på fejjan får de vara hemligt än. Man vet ju aldrig vad det kommer visa... :P 
RSS 2.0
RSS 2.0